​​​​Mijn reis

Net voordat ik geboren werd deed ik een gelofte aan de wereld waar ik vandaan kwam: ‘Ik vergeet jullie niet, we houden contact!’. Maar helaas wordt iedere baby met zo’n dreun de aarde in geworpen dat we het wel vergeten. Ook ik vergat waar ik vandaan kwam. 

Vele jaren dwaalde ik doelloos over de aarde. Ik groeide onbevangen op maar voelde een enorme weerstand om hier te zijn. Ik vluchtte in schaamte en angst. Doe ik het goed? Wat denken anderen van mij? Hoe werkt het leven eigenlijk? Mijn hart zou me uiteindelijk de antwoorden geven. Ik had fijne lieve ouders en mensen om me heen die me lieten zien wat doorzettingsvermogen is, wat hard werken betekent, hoe je vooruit komt in het leven. En toch miste ik iets.

Mijn hart miste iets en maakte dat duidelijk door het meest extreme te doen wat een hart kan. Het stopte om mijn lichaam te dienen, het vervulde me met urgentie om het leven anders te leven. Ik werd wakker, letterlijk met een gerepareerd hart, figuurlijk met de vraag waartoe het leven dient.

Het voelde alsof ik opnieuw werd geboren, ik was weer even aanwezig in die wereld waar ik vandaan kwam voordat ik op aarde terecht kwam. Ik kwam thuis, louter door mijn onbevangenheid te ervaren. Maar waar is dat thuis dan? Hoe kan ik leven op aarde, samen met al die andere mensen zonder mijn eigenheid te verliezen en te streng te zijn voor de ander? 

Het moment dat ik opnieuw ontwaakte voelde ik een enorme levenskracht, nooit eerder had ik dit gevoeld. Het was een innerlijk weten dat nog nooit zo sterk aanwezig was. Ik heb hier op aarde nog iets te doen, ik ben nog niet opgenomen in de wereld waar ik vandaan kom. Er ligt hier nog een taak voor mij.

Als het leven onaangename wendingen vertoont verlies ik dat contact met mijn innerlijk weten en verlies ik mezelf in angst. Waarbij mijn angst om te leven misschien wel groter is dan angst om te sterven. Daarmee heb ik mijn doel in dit leven gevonden. Ik houd me aan de gelofte door de hemel en de aarde aan elkaar te verbinden.

"Als je weet waar je vandaan komt zie je waar je heen zal gaan"

Liefs, Floortje

__CONFIG_optin__{"optin":0,"color":"dark","size":"small","text":"Subscribe Now","layout":"horizontal"}__CONFIG_optin__

Deze blog pagina ontstond in juni 2018, net voordat ik wist dat een open hart operatie nodig was om mij goed te kunnen behandelen. De vijf jaar daarvoor die leidde tot deze ingreep en die mijn leven drastisch veranderde is het startpunt van deze website. Ben je nieuwsgierig naar mijn verhaal?

__CONFIG_optin__{"optin":0,"color":"dark","size":"small","text":"Subscribe Now","layout":"horizontal"}__CONFIG_optin__

[thrive_posts_gallery title=”Laatste blogs” no_posts=”6″ filter=”recent”]

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

>