september 6

Ressurection ~ wederopstanding

0  comments

Ressurection ~ wederopstanding

Een prachtig woord, misschien wel het mooiste woord dat ik ken, het klinkt stoer, zacht en mystiek tegelijk. Het is donderdag avond, de bezorger van mijn nieuwe boek trekt zo hard aan onze antieke voordeur bel dat ik morgen Ry moet vragen deze te repareren. Op Instagram kwam ik prachtige plaatjes tegen van het boek The illustratie Herbiary van Maia Toll, die moest ik hebben! Een boek met spirituele uitleg en rituelen bij 36 botanische planten. Ik wilde wachten tot de feestdagen, maar kon me niet inhouden en heb het nu thuis!

Het huis van je hart ~ meidoorn

Het eerste wat ik doe is in de inhoudsopgave zoeken naar iets dat het hart te maken heeft en daarom is de eerste plant die ik bekijk de meidoorn (hawthorn) oftewel ‘het huis van je hart’. Toeval of niet, vanmiddag maakte ik een wandeling en zag de vurige rode bessen van de meidoorn in een tuin staan. Van die takken die je nu al plukt om te gebruiken in herfst en kerst stukjes. De felheid van de kleur afstekend tegen het groen van de kerstkrans heeft me altijd dat warme kerstgevoel gegeven. Van kind af aan gebruikte mijn moeder deze bijzondere bessen, die ze altijd wel ergens langs de weg of in een tuin vond, in de versieringen.

Daarnaast wordt meidoorn wordt al sinds de 16e eeuw gebruikt om de bloedsomloop te stimuleren. Deze werking komt onder meer door de inhoudsstof rutine, deze stof is bekend om z’n vermogen om blauwe plekken te voorkomen. Bovendien helpt meidoornthee om de cholesterol te verlagen. In de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) wordt meidoorn, al duizenden jaren gebruikt. Het wordt gezien als een kruid dat de stagnering van bloed kan verhelpen en cholesterol en een hoge bloeddruk kan verlagen.

De spirituele betekenis is ook al zo veelzeggend, “een opening naar de geestelijke wereld”. En stel jezelf de volgende vragen:

  • Kan je hart de plek waar je woont thuis noemen?
  • Heb je connectie met de plek waar je woont?
  • Voel je de aarde, letterlijk en figuurlijk?

Dag & Nacht ~ het slaapmutsje

Veel meer op gevoel kom ik uit bij de California Poppy, oftewel het slaapmutsje (goudpapaver). ’s Nachts of bij koud of winderig weer sluiten de kroonbladeren, wat de bloem haar Nederlandse naam opleverde. Het is daarnaast een rustgevend medicijn, het vermindert krampen en spanningen. En dat is nou net wat ik nodig heb!

Het donker opzoeken, niet bang zijn en jezelf laten vallen in een diepe vredige slaap zonder dromen. Om daarna bij het eerste daglicht opnieuw op te staan en te schitteren in volle glorie. Dat kan Poppy voor je betekenen. De wens om me te laten vallen is zo groot, goede nachtrust is een absolute must en schreeuw van mijn lijf. Maar aan de andere kant is de angst zo groot dat ik gekweld wordt door nachtmerries. Vreselijke dromen waarin ik Ry en Mink kwijt raak en niet meer kan vinden.

Ik ga deze angst overwinnen! Ik ga uit van de positieve gedachte dat ik na de open hart operatie opnieuw op mag staan. Zoals ik eerder al schreef is het nog niet mijn tijd om te gaan. Dat is mijn mantra, “Het is nog niet mijn tijd, ik mag opnieuw opstaan”.

Resurecction, van gewoon een mooi woord naar een woord met betekenis.

Loved this? Spread the word


About the Author

Floortje

Related posts

Maria de moedergodin

​Read More

Trouble in life

​Read More

“Jij bereikt de oceaan ook wel.”

​Read More
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

>