augustus 15

Nazomer ~ de perfecte timing voor een open hart operatie.

0  comments

Nazomer ~ de perfecte timing voor een open hart operatie.

De nazomer, een seizoen dat we eigenlijk niet kennen maar volgens de Chinezen wel degelijk bestaat. Een periode om je voor te bereiden op de komende herfst, een periode om in jezelf te keren. Om de zogenaamde yang energie (hoge, mannelijke, zon energie) om te zetten in yin energie (lagere, vrouwelijke, maan energie).

Aarden

Ik ben toe aan deze zachtere energie, minder in het hoofd meer in het lijf. Het moeilijk kunnen aarden loopt als een rode draad door mijn leven. Uit het hoofd in het lichaam is mijn uitdaging. Al een paar dagen voel ik dat de natuur aan het veranderen is, het hoogtepunt van de zomer is voorbij. Ik ben dankbaar voor de prachtige zomer die we gehad hebben, maar hij is ook wel enorm uitbundig geweest. Ik ben doodmoe van al die krachtige energie, drukke mensen en vele (leuke) activiteiten.

Ik hoopte op zo’n mooie zomer, maar om niet helemaal uitgeput te raken is nu de tijd om naar binnen te keren aangebroken. De nazomer duurt van half augustus tot eind september. Ik neem de tijd om te reflecteren op de afgelopen periode, om me-time te plannen, goed voor mezelf te zorgen met een detox kuur, mijn voeding warmer te maken (bijvoorbeeld soep in plaats van rauwkost), langer te slapen en ik neem me voor vaker te mediteren.

Voorbereiden op de operatie, hoe doe je dat?

Een cyclus die ik zo’n beetje ieder jaar doorloop. De herfst is namelijk mijn favoriete tijd van het jaar. Heerlijk terugtrekken, jezelf warmen aan de kachel en voelen dat de connectie met de geestelijke wereld op z’n dunst is (Halloween of Samhain).

Aan het einde van deze periode, als de herfst dan echt begint in oktober onderga ik een open hart operatie. Hoog zomer vroeg ik me af of ik wel op tijd klaar zou zijn voor deze ingreep. Heb ik genoeg tijd om me voor te bereiden? Hoe doe ik dat eigenlijk? Wat is er voor nodig om deze operatie positief in te gaan?

Het antwoord heb ik gevonden in de cyclus van de natuur.

De yin energie, het aarden, het uit mijn hoofd in mijn lijf, de angst om dood te gaan werkelijk voelen en onderzoeken is mijn voorbereiding. Alleen al bij de gedachte dat ik die tijd heb en de natuur me een handje helpt wordt ik rustiger. De perfecte timing voor mijn open hart operatie dus!

Loved this? Spread the word


About the Author

Floortje

Related posts

Onsterfelijkheid van de ziel, hoop en wedergeboorte ~ Granaatappel

​Read More
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

>